Titleist släpper ny serie med putters

I augusti släppte Scotty Cameron en ny linje med putters som heter Cameron & Crown, som var inriktad på spelare som specifikt använder en 33-tums putter. Det ursprungliga erbjudandet, som bestod av fyra olika huvudformer, fick ett så positivt svar att Titleists putterguru bestämde sig för att lägga till en Select Mallet 1, Select Newport, Futura 6M och Futura 5MB och  till uppställningen.

putters

”Vår första Cameron & Crown-utgåva var mycket väl mottagen, och vi fortsätter att få bra feedback från golfare som drar nytta av 33-tums setup,” sa Cameron. ”Jag har alltid sagt att hur lång klubban ska vara sitter i ögonen och ögonen bestämmer sedan längden. För de som behöver en kortare putter, får det sina ögon i rätt läge för att göra ett ordentligt slag och samtidigt behålla bra hållning och balans. ”

Cameron & Crown-linjen har rättvikta klubb-huvuden, för 33-tums längden, som levereras med två 20 grams vikter och ett grått grepp med mindre diameter som är anpassat för de med lite mindre händer.

Varje putter kommer i en rå rostfri stålfärg med en Silver Mist-behandling som minskar att den reflekteras i solen. Ett vitt, guld, silver och svart färgschema kompletterar också designen väldigt bra.

Select Newport är ett häl-tå vägt blad som har en rörmokares hals, kortare bladlängd och en sats gjord av 303 rostfritt stål.

Select Mallet 1 är tillverkad av 6061 luftfartygs-aluminium och har en design som sveper in i sulan. Den levereras också med en enkelböjningsaxel och ett genomgående justeringssystem.

Futura 5MB är putter med rundad ryggsektion en ”mid-size mallett” med ett aluminiumyta som ger en mjuk känsla vid slag.

Det sista tillägget till uppställningen är Futura 6M, en ”high-MOI-mallett” som har extra vikt i hålets baksida och tå för att förbättra prestanda på ”off-center-träffar”. Det tyngre huvudet minskar också vridning under stroke; vilket håller ansiktet konsekvent vid slag.

Alla fyra Cameron & Crown putters kommer att vara tillgängliga från den  16 juni för 380 dollar. Om dessa putters kommer till Sverige (vilket de med största sannolikhet kommer göra) vet vi ännu inte, men håll dig uppdaterad genom att besöka golfbetting.se under de närmsta dagarna och veckorna!

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se