Tiger Woods hoppas på sin återvändo till Shinnecock Hills

Tiger Woods hoppas att återvända till den typ av green han växte upp på, och på så sätt kan återuppliva sina gulddagar och leda honom till en fjärde US Open titel i karriären.

På tioårsjubileumet sedan det sista av hans 14 stora mästerskap hoppas Woods att greenerna vid Shinnecock Hills Golf Club ska vara katalysatorn för att äntligen få alla aspekter av sitt spel att klicka.

I sin sista start på Memorial Tournament; som presenterades av Nationwide för några veckor sedan rankades Woods först i flera kategorier på Muirfield Village, inklusive Strokes Gained: Tee to Green (+14 157); Strokes Gained: Approach the green (+11.164) och närhet (23 fot, 8 tum).

Tiger Woods egna ord

”Jag jobbade på det ganska mycket den senaste veckan. Var tvungen att slå en hel del puttar och mina slag kändes bra”

”Vad jag gjorde vid Memorial, kände jag mig inte riktigt bekväm över. Jag kunde inte se mina linjer, och jag kände mig helt enkelt inte bekväm  – och slog därför inte så många bra puttar.”

”Nu är det en annan vecka, annan miljö, annat gräs. Det här är vad jag i stort sett växte upp ute på västkusten. Det kräver mycket tålamod. Nyckeln är att slå snabba puttar och se vad som händer. ”

Att sätta betyg på Tiger Woods comeback har varit ett svårt uppdrag. För bara ett år sedan var det en risk att han aldrig skulle spela konkurrenskraftig golf igen efter fyra ryggoperationer. Så det är bara att önska honom all lycka.

Woods spelade under 1995 och 2004, då US Open hölls på Shinnecock. Han drog sig tillbaka i andra omgången 1995 som en 19-årig amatör efter att ha skadat sin handled, och kom på delad 17-plats 2004.

Tacksam för möjligheterna han fått

”Det finns två sätt att titta på det. Jag har gett mig själv chanser att vinna; vilket jag faktiskt  inte visste om jag någonsin skulle göra igen, Jag är såklart  inte nöjd med det faktum att jag inte vann, för att jag älskade verkligen hur det kände att vara där i toppen”, förklarar Woods.

”Jag har haft mina möjligheter, och jag är också mycket tacksam för att ha fått dessa möjligheter. Jag visste inte om jag skulle få dem igen.”
”Golf är alltid frustrerande. Det finns alltid något som inte är rätt, och det är där vi som spelare måste göra justeringar.”

”Ni har sett de turneringar jag spelat i år. Det finns alltid något. Förhoppningsvis är detta en av de veckorna där de mesta faller på plats –  vi får se vad som händer. ”

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se