Stjärnor födda på 90-talet (1993) tar över Golfen

Jordan Spieth som är född  93. Vad han lyckades med i helgen har väl varit svårt att missa om man har lite koll på vad som händer i golfvärlden. Spelaren  Grayson Murray är även han född 1993, och förra helgen  vann han Auburn Barbasol Championship. Detta var hans första seger på PGA-touren.

På denna lista kan du även lägga till Justin Thomas, Bryson DeChambeau, Daniel Berger och Zander Schauffele; som alla ganska så nyligen drog hem vinster på touren. Så vad har de egentligen gemensamt? Jo du gissa rätt, alla är födda 1993.

1993

”Ser vi vilka framgångar Jordan har nått, gör det oss unga spelare mindre rädda. Han visar att det är möjligt”, säger Murray till PGA-tourens sajt.

Murray gick segrande ur tävlingen med 263 slag, vilket var blott 1 slag bättre än Chad Collins. Apropå Collins, så fick han alla ögon på sig under fredagen då en 59-runda inte var helt utom räckhåll.

Carl Pettersson var den enda svensken och han klarade cutten. Han fick dock inte spela på söndagen, eftersom man då gjorde ännu en en gallring i det massiva startfältet.

Bryson DeChambeau, 23 år: DeChambeau kommer att försöka bygga ett varumärke och en karriär på samma gång. Han går Rickie Fowler-vägen. Det har gått bra för Fowler och borde därför gå bra för DeChambeau med sin sanslösa talang. Han vann i den första Web.com-matchen för att få sin första professionella seger under bältet.

Jon Rahm, 23 år: Spanjoren är den Europas variant av DeChambeau … men förmodligen ännu bättre. Han Avslutade i topp fem på Phoenix Open som amatör, T3 på Quicken Loans National förra året och T2 på kanadensiska öppna. Jag skulle bli bedövad om han inte vann flera gånger på PGA Tour under sin karriär.

Aaron Rai, engelsmannen drog hem en 3:e seger på Challenge Tour, för året när han kammade hem vann Le Vaudreuil Golf Challenge i Paris.

Den allra sista dagen låg han i delad ledning med dansken Morten Örum Madsen. Men Rai lyckades får 4  birdies på 5 hål under andra halvan av sista dagen. Med -18, blev segermarginalen hela fem slag!

”Det har varit en fantastisk säsong så här långt. Jag kunde inte ha drömt om en bättre utdelning”, säger Rai

”Men jag kommer att fortsätta spela på Challenge Tour. I veckan är det dags för Sverige (Katrineholm)”, säger han till PGA-tour.

Bäste svensk blev Oscar Stark på en blygsam 40:e plats. Niclas Johansson och Mikael Lundberg slutade på delad 52:a plats.

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se