Ryder Cup 2016

Ryder Cup 2016 har avgjorts och detta år fick dessvärre Europa se sig besegrat av övermäktiga USA. Båda kontinenterna bjöd på fantastiskt golfspel när den 41:a Ryder Cupen gick av stapeln, denna gång i USA på Hazeltine National Golf Club som ligger i Minnesota. Europa vann Ryder för två år sedan och var alltså försvarande mästarna, men de lyckades som sagt inte ta ytterligare en vinst utan fick se sig besegrare av USA som inte vunnit sedan 2008.

ryder cup golf betting

Ryder Cup spelas i form av matcher, eller match play, där varje vinst i en match ger en poäng. Ryder Cup spelas under tre dagar, och så här ser matchspelet ut:

  • Dag 1: 4 foursome matcher och 4 fourball (bäst-boll) matcher

Efter denna dag tog USA ett starkt grepp om tävlingen och ledde med hela 4-0. Spelare som Patrick Reed, Jordan Spieth, Phil Mickelson, Zach Johnson och Duston Johnson glänste rejält. På den Europeiska sidan fick spelare som Henrik Stenson, Rory McIlroy, Sergio Garcia, Cabrera Bello och Justin Rose se sig slagna av det starka USA i öppningsronden.

  • Dag 2: 4 foursome matcher och 4 fourball matacher

Europa spelar bättre och tar igen en del poäng, men något av ett mirakel behöver fortfarande ske för att slå ut USA i den sista och tredje dagen. Båda kontinenterna bjuder på helt otroligt golfspel där Europa alltså spelar mycket bra, men där USA helt enkelt är stråt vassare.

  • Dag 3: 12 singel-matcher

Sista dagen blir lite av en rysare ser det ut som, och där Darren Clarke valt ut sina starkaste spelare i början av matcherna för att förhoppningsvis vinna och sätta USA i gungning. Det lyckas ganska bra, och Stenson som går ut tidigt vinner bland annat sin match. Men slutet på startfältet levererar inte lika bra, och slutligen har USA vunnit Ryder Cup med 17 – 11.

Vi får se fram emot nästa Ryder Cup som alltså spelas först om två år. Detta är en av de mest spännande och utan tvekan mest publiktäta tävlingarna på touren där det ligger en enorm prestige i bakvattnet. Alltid lika kul att se, men dessvärre lyckades inte Europa denna gång.

Upptäck spänningen och betta på golf! Här på Golf Betting vet vi vilka sportbooks som ger bäst golfbetting-upplevelse.

Betting-sajt Golf Bonus
bethard golf Upp till 1000 kr Hämta Bonus
betsafe Upp till 1000 kr Hämta Bonus
mobilbet logo Upp till 1000 kr Hämta Bonus
paf logo Upp till 100 kr Hämta Bonus
comeon logo Upp till 400 kr Hämta Bonus
Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se