Mer om Danny Willett & Mickelson opereras

Här kommer senaste nytt från Golf Betting – en sajt om golf och betting på golf i Sverige!

Danny Willett – Halvsvensken som imponerat 2016

Golfproffset Danny Willett, född 1987, hamnade på allas läppar när han lyckades knipa Masters tidigare i år och på samma gång landa på golfens topp 10 lista över bästa spelare. Att han är halvsvensk gjorde väl inte att svensk media skrev mindre om honom heller direkt, även om han spelar under Engelsk flagg. Det var under den fjärde och sista ronden som Willett låg tvåa i Masters på Augusta år 2016 – tre slag efter Jordan Spieth. Ett tag var han hela fem slag efter under den sista rundan, men Jordan började slarva och Willett gjorde inte en enda bogey vilket resulterade i en 67a. Detta gav honom en vinst med tre slag, och det var den första Europeiska spelaren som vunnit säsongens första Major sedan 1999!

danny willett

Efter denna makalösa vinst har engelsmannen fortsatt att imponera och spelar bra i flertalet tävlingar, även om han vacklat i vissa andra. Det är ändå en spelare som gick gå med i PGA touren efter Masters-vinsten, och som samma år spelade för England i OS i Rio samt spelade i sin första Ryder Cup. I skrivande stund är Danny Willett rankat 11 på golfens världsranking, och det är en spelare som verkligen imponerat en hel del på många plan även utanför den otroliga Masters-vinsten som sagt. Det kommer bli väldigt roligt att följa halvsvenskens utveckling under år 2017!

Phil Mickelson opereras för ”sports hernia”

mickelson golfDet folkkära golfproffset Phil Mickelson, 46, har opererats för ”sports hernia”, i Sverige mer känt som bukväggs-svaghet (lättare ljumskbråck). Detta är den andra operationen av samma slag inom loppet av tre månader, och det är tyvärr inte klart ännu när Phil kommer spela härnäst. Första operationen fortskrev i October precis efter att han spelat Safeway Open. Det är så klart tråkigt att höra att en av golfvärldens allra största och mest omtyckta spelare ligger under kniven och kämpar med skador och vi har inte sett att Mickelson vunnit en enda titel sedan The Open 2013. Vi hoppas att Phil kryar på sig och snart är på benen igen!

 

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se