Majors

En golf Major, eller ett Major Championship inom golfen, är ett namn på någon av de största och mest prestigefyllda PGA-tävlingarna som finns att spela. Det finns fyra stycken riktiga Majors inom den professionella golfen, och dessa spelas årligen. De är följande:

  • The Masters Tournament – spelas i april
  • US Open – spelas i juni
  • The Open Championship (British Open) – spelas i juli
  • PGA Championship – spelas i augusti

golf majors

majors golfDet finns även en tävling som man brukar kalla ”den femte Majorn” trots att detta inte är en av de ursprungliga fyra stora tävlingarna, och det är The Players Championship. Anledningen till det är i grund och botten att The Players är den golftävlingen som har störst prissumma och på den vägen har den också blivit väldigt prestigefylld. Tre av de fyra golf Majors spelas i USA, medan The Open Championship spelas i England eller Skottland och då alltid på en så kallad ”links-bana”. Det är bara The Masters som spelas på samma golfbana varje år; mytomspunna och klassiska Augusta National i Georgia, medan övriga spelas på olika banor varje år. För en professionell golfare på PGA eller PGA European Tour så anses någon av de fyra Majors vara de absolut mest prestigefyllda och finaste man kan vinna inom sporten golf. Om det är något som är ännu finare än att vinna en Major inom golfen så är det att vinna alla fyra Majors av en och samma spelare samma år! Detta kallas Grand Slam och det är bara en som har lyckats med det fram till datumet i skrivande stund, nämligen Bobby Jones på 30-talet. Att vinna en Career Grand Slam innebär att man har vunnit alla fyra Majors, men ej under samma år. Även Tiger Slam har myntats, efter att Tiger Woods lyckats vinna alla fyra på rad, dock ej under samma år.

Betta på Golf Majors och vinn pengar!

Betting-sajt Golf Bonus
bethard golf Upp till 1000 kr Hämta Bonus
betsafe Upp till 1000 kr Hämta Bonus
mobilbet logo Upp till 1000 kr Hämta Bonus
paf logo Upp till 100 kr Hämta Bonus
comeon logo Upp till 400 kr Hämta Bonus

Att spela och betta på Majors och golf är underbart spännande och förhöjer golfupplevelsen framför TVn eller i verkligheten. Hos spelbolagen finns det massor av möjligheter att spela på annat än golf också. Du kan spela på exempelvis tennis, fotboll, basket, handboll och massor utan andra sportevenemang och tillställningar. Du kan läsa mer om hur man spelar med på sport med både odds och live odds här. Det är jättelätt att komma igång på ett spelbolag, och som ny kund får du nästan alltid ta del av olika sportbonusar som gör att du får mer pengar att satsa på sport för. Letar du efter mer information om betting i Sverige kan du gå till SvenskBetting som är en samlingssida för sportbetting på nätet. Du kan också klicka på länkarna i tabellen ovan för att gå till ett av de spelbolag vi rekommenderar och börja spela och betta med en bonus redan idag.

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se