Golfens hårding vinner US Open 2016!

2016 års US Open Championship spelades som den 116: e US Open i ordningen i helgen 16-19 juni. Årets tävling ägde rum på Oakmont Country Club i Pennsylvania, i en förort söder om Pittsburgh. Det var under dagarna en rafflande Major-turnering som till slut amerikanen Dustin Johnson vann. Detta var Dustins första stora mästerskapsvinst i form av en Major, och denne man är ju känd som golfens hårding eller ”bad boy”.

duston johnson us open golf

Spelet försenades den första dagen på grund av kraftigt regn, vilket tvingade flera i fältet att spela en halv runda försenat. Andrew Landry klev fram som en överraskande ledare efter den första dagens spel innan Johnson gick upp i ledning i fältet under den andra dagen. Shane Lowry slog en 65 -runda den tredje dagen och gick då om Dusin Johnson till ledning inför söndagens och alltså den sista dagens spel. Men trots detta och en kontroversiell pliktning på 5: e green så lyckades Johnson ta titeln tre slag före tvåorna Lowry, Jim Furyk och Scott Piercy.

Dustin Johnson är en omtalad ”bad boy” inom golfens värld som både varit avstängd temporärt för kokainmissbruk. Han har även haft en del skandaler med otrohetssffärer. Dustin har ändå varit en mycket bra golfare under många år, även om han lidit av en Major-förbannelse där han varit mycket nära vinst men inte lyckats ta sig hela vägen.

Henrik Stenson gick en stabil första runda på 69 slag men bröt ihop fullständigt under andra dagen med en chockerande dålig runda. Svensken valde då att avbryta tävligen. Så om du satte lite pengar på Stenis så blev det tyvärr inte så mycket. Golf bettade du på Dustin Johnson som vinnare så fick du högst sannolikt en mycket fin utdelning, och i sådana fall får vi gratulera dig! Nästa Major är ingen mindre än The Open (British Open) som är den enda Major-tävlingen som spelas utanför USA. Då får vi hoppas att Stenson och de andra svenskarna lyckas bättre i startfältet!

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se