Golf-Presidenter topp 10

Så här i USA-valets slutspurt tänkte vi på golfbetting.se att det var en rolig idé att titta lite på golf hos presidenter genom tiderna. Här är vår lista på Golf-presidenter topp 10!

Topp 10 Amerikanska Golf-Presidenter

golf presidenter

10. Ronald Reagan

Han spelade inte supermycket golf, men han gjorde nog den första putten någonsin ombord på Air Force One. Ronald Reagan kommer in på en tionde plats av USAs golf-presidenter.

9. Richard M. Nixon

En annan golfare som syntes en hel del på golfbanan var president Nixon, på en 9:e plats.

8. George W. Bush

Alla har vi någon gång sett en bild av George W Bush på golfbanan. Faktum är att denna president faktiskt slutade spela golf under kriget i Mellanöstern eftersom han ansåg att det var en dålig image av honom att vara ute på golfbanan medan soldaterna var ute i krig.

7. Franklin Roosevelt

Franklin spelade golf passionerat innan han diagnostiserades med polio vid 39 års ålder. Han spelade över hela USA och även i Kanada en hel del och älskade tydligen sporten.

6. Gerald Ford

Gerald skojade ofta om vilken dålig golfare han var, och Bob Hope ska ha sagts förlora 20% av alla sina skämt om det inte vore för att Ford spelade just golf.

5. Barack Obama

Barack Obama spelade mer och mer golf desto längre han satt på presidentposten och han ska även ha bjudit in Rory McIlroy till vita huset. När han inte spelar golf så är det baseball som gäller.

4. John F Kennedy

John F Kennedy försökte ofta smyga med att han spelade golf, eftersom det på den tiden ansågs lite fult att spela golf som demokrat. Det ansågs vara för exklusivt och en sport för republikaner. JFK älskade dock golfen, och syntes ändå spela en hel del.

3. Bill Clinton

Innan, under och efter sin presidenttid så var Bill Clinton en riktig golfälskare. Han syntes under sin president-tid väldig ofta på banan och sägs ha varit riktigt duktig på sporten.

2. George H.W. Bush

George Bush den äldre var inte bara en duktig golfare utan även en extremt snabb golfare. Han gjorde sig känd för att spela i ett rasande tempo och kanske hade han helt enkelt för mycket jobb att göra för att kunna spela i lugn och ro.

1. Dwight D. Eisenhower

Dwight Eisenhower var förmodligen den galnaste av alla golfnördar till presidenter någonsin. Varje morgon och varje kväll syntes han på gräsmattan utanför Vita Huset med en järn 8, han sägs ha spelat mer än 800 golfrundor under sin åttaårs-period som president, och han har ett hål döpt efter sig på Augusta National Golf Club. Nummer 1 bland våra golf-presidenter!

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se