Golf för nybörjare: Klubbor

Vi förstår. Golf kan verka väldigt komplicerat för de oinitierade. Det är så många regler, så många olika typer av klubbor och utrustning i allmänhet att hålla koll på. För oss på Golfbetting är dock ”golfspråket” ett språk som vi snackar varje dag; men  vi vet också att det är ett språk som i många fall kan skrämma bort potentiella golfare, innan de någonsin plockar upp sin första klubba. Vi tänkte därför gå igenom grunderna inom golfen, och börjar såklart med det som de flesta nämligen kopplar ihop denna sport med – nämligen klubborna.

Vilken typ av klubbar behöver du? Hur övar du? När vet du att du är redo för golfbanan?

Vad du behöver veta om klubbor?

Börja med nybörjarklubborna

Du får bära med dig så många som 14 klubbar i din bag, men du behöver inte hälften så många när du ska lära dig grunderna.  Börja istället med en träklubba en putter; en sandwedge (det är klubben som har en ”S” på sulan ) och kompletterar dessa med en 6-järn, en 8-järn, en pitching wedge och en fairway-klubba. Det här är de klubbor som är mest förlåtande och enklast att använda för att få bollen luftburen till en början. Du kan hitta begagnade och nya klubbor för så lite som några hundringar; och putters för ännu mindre. Många av de större golfbutikerna har även bra ”startkit” som passar nybörjare perfekt. klubborna

Prova klubbor innan du köper

Om du är en absolut nybörjare som vill köpa klubbar; gå då till en större golfbutik eller driving range och be om att prova på (till exempel) en 6-järn med en regelbunden flex och en stel -flexaxel. I allmänhet ju snabbare och mer aggressiv swingen desto mer föredrar du en axel som är märkt ”S” för stel. En av de två borde känna sig lättare att kontrollera.

Vilken erfarenhet du har spelar roll

Om du inte är en stark och välkoordinerad idrottsman som har erfarenhet av klubb- och bollsport (baseball, softball, hockey, tennis), väljer du trä. Varför? Det extra loftet betyder i allmänhet att det blir lättare att få bollen i luften och kan också minska spinnen på bollen så att skotten helt enkelt flyger rakare.
Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se