Conway Farms PGA BMW – De Fem första hålen

Conway Farms Golf Club är en privat-ägd golfklubb som ligger i Lake Forest, Illinois, USA, och är designad av Tom Fazio. Klubben grundades 1991 och öppnade för spel den 3 augusti 1991 och är anmärkningsvärt för att ha varit värd för många amatörmästerskapsturneringar sedan 1997 samt PGA Tours BMW-mästerskap 2013 och 2015. Banan kommer återigen att vara värd för BMW Championship 2017. Här kommer en snabb genomgång på de fem första hålen som du kan hitta på banan.

conway farms

Hål 1

Stå på första tee och notera att hålet är inramat av träden. Låt inte den första blicken lura dig – det här är inte en lätt start. Drivern är inte nödvändig för att du ska kunna placera dig själv vänster om fairwaybunkern,  för att sen använda en järnsjua för att komma upp på denna stora green. Skott som hamna på framsidan av green tenderar att spinna bakåt och de som går förbi mitten, spinner framåt.

Hål 2

Ett par 3-hålen på Conway, är ofta distinkta och svåra, och detta hål är inget undantag. De gröna backarna från bakåt vänster till höger fram. Bakre delen är två tredjedelar smalare än mitten och ligger uppe över greenens framsida. Fyra bunkrar och en djup rough omger green. Att slå i mitten är här alltid att föredra, likt många andra golfbanor.

Hål 3

Det tredje hålet (par 4) är det sista birdie-tillfället innan ett antal hål. En bunker halverar fairwayen till höger, 265 meter från den bakre teen. Planera ditt ingångsskott för en del framåtrullning, eftersom greenen löper bort från höger till vänster. Området erbjuder lite skydd mot vindgustar som ofta förekommer vid Conway Farms.

Hål 4

Denna långa par 4 kan verka bred från tee:en, men en vänsterhänt drive är här optimal eftersom träden ner till höger förhindrar ett skott på green. Beroende på vindriktning behövs en ”mid-iron” till en ”fairway wood” för att nå green. Ett skott till vänster sida om green kommer att tränga in i ett avrinningsområde och ett vattenhinder ligger precis bakom green.

Hål 5 (Mest Krävande hålet på Conway Farms)

Det mest krävande hålet på golfbanan börjar med ett  lång slag över ett vattenhinder och en uppförsbacke. Lägg dig på vänster sida av fairwayen; eftersom stora träd blockerar höger sida. Det andra slaget kräver ett exakt långt järnskott till en green som går bort från mitten i alla riktningar.

 

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se