Callaway Apex MB

Callaway Apex MB har varit på touren sedan årets början då Rory McIlroy; som fortfarande var en utrustningslös agent vid den tiden – satte en uppsättning av klubban i väskan i Sydafrika.

Callaway Apex MB – Synts på touren ett tag

Det är ovanligt att en klubbtillverkare att ha klubbor på touren i nästan ett år innan de kommer till detaljhandeln, men enligt Callaway så fanns att beslutet att hålla sig vid att släppa den uppdaterade muskelbacken – av en anledning.

callaway

”Vi kände oss som om det var förnuftigt att släppa Apex MB samtidigt som X Forged och göra en tjänst för alla spelare som erbjuder kvalitet den här tiden på året”, säger Luke Williams på Callaway. ”I stället för att försöka blanda, kan vi ge järnen sitt eget utrymme. Att ha dessa järn tillsammans är förnuftigt.”

Den nya Apex MB är smidd av 1025 kolstål och har en klassisk look och kompakt form som är anpassad för de bästa spelarna i världen. Från ett formgivande perspektiv gjordes topplinjen tunnare och enda (studs) raffinerad för att säkerställa att klubban skär igenom de grova TOUR-förhållandena spelarena ser varje vecka.

Tyngdpunktens (CG) position var också optimerad genom hela uppsättningen. CG är lägre i de långa järnen för en förhöjd lansering och blir progressivt högre genom hela uppsättningen.

Förbättrad med Feedback

Genom feedback, frågade spelarna konstruktörerna att göra bladlängden något längre än den tidigare versionen. Även med den mindre tweaken, har Apex MB fortfarande den minsta bladlängden och den mest kompakta profilen i Callaways järn-lineup.

Samma 20V-spår som finns på X Forged är en del av Apex MB, vilket gör det enklare för spelarna att skapa ett kombinationsset.

Liten exklusiv marknad

Eftersom Apex MB var utformad för en liten nischmarknad, är loften svagare över hela linjen för golfare som känner av sina avstånd väl, och lägger tonvikten på att träffa ett visst läge.

Callaway Apex MB (2-PW, AW) kommer att finnas tillgänglig i detaljhandeln i höger- och vänsterhandsalternativet för ca 12.000 kr

 

 

Copyright © 2016. Alla rättigheter förbehålls - GolfBetting.se